Tvarohové knedlíky
22.03.2011 10:40
V hlubší misce rozmačkáme tvaroh, přidáme vejce, sedm lžic polohrubé mouky, špetku soli a dobře promícháme. Poté ze zpracovaného těsta děláme menší placky, které plníme ovocem a dobře „koulíme“. Zabalené knedlíky vkládáme postupně do vroucí mírně osolené vody. Vaříme podle velikosti 8 až 10 minut. Uvařené knedlíky jsou až vyplavou napovrch.Ingredience
měkký tvaroh
250
g
mražené ovoce
1
balení
polohrubá mouka
7
lžic
sůl
1
špetka
vejce
1
kus
Postup přípravy
Příloha/y
Hotové ovocné tvarohové knedlíky sypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem, pocukrujeme moučkovým cukrem, polijeme rozpuštěným máslem a navrch můžeme dát lžičku pribináčka:)
———
Zpět