Markétčin dort borůvkový

20.04.2011 20:54

Piškot jsem upekla dle kuchařky:
4 žloutky a 60 g moučkového cukru utřeš do pěny, přidáš 2 lžíce vařící vody.
Z bílků ušleháš sníh, přidáš 60 g moučkového cukru a ušleháš. Směs spolu s
vanilkovým cukrem a 140 g hl. mouky přimícháš k utřeným žloutkům.
Pekla jsem cca na 180 C.

Krém:
1 mascarpone
1 polotučný tvaroh
1 lžíce citrónové šťávy
100 g krupic. cukru
vanilkový cukr
rozmixuješ ručním šlehačem do krému. Pak ušlehej 1 šlehačku a zašlehej do
krému.

Na piškot namažeš jahodovou marmeládu (já už jí moc neměla, takže tam skoro
nebyla), pak potřeš půlkou krému, pokladeš ovoce nebo piškoty nebo obojí,
znovu potřeš zbytkem krému. Ozdobíš ovocem a nahoru uděláš želatinu.
A šup s tím do lednice.

Přeji dobrou chuť.
Ahoj Jana
 

Zpět