Domácí zmrzlilna

22.07.2009 22:47

,,Míša"

Tvaroh, smetana ke šlehání, vanilkové cukry dle chuti (my dáváme jen moučkový).
Tvaroh smíchejte s vanilkovými cukry,( rumem, šťávou z citrónu).
Ze smetany vyšlehejte zvlášť šlehačku, kterou potom lehce přimícháte k tvarohové směsi.

 

 

Blesková ovocná zmrzlina

  • 500 g předem zmraženého ovoce (jahody, lesní směs, meruňky, broskve
  • 2–3 lžíce cukru
  • 1 malý kelímek jogurtu (klidně to ale může být mléko nebo smetana)
  • trocha studené vody z kohoutku

Všechny suroviny kromě vody umístěte do kuchyňského robota se sekacím nástavcem. Zapněte na plné obrátky a pozvolna přilévejte vodu – ale jen malinko, aby se obsah nádoby mohl spojit dohromady. Pár lžic úplně stačí. Když to s vodou přeženete, uděláte si koktejl, ne zmrzlinu. Pokud je to potřeba, vznikající zmrzlinu jednou nebo dvakrát promíchejte, v každém případě byste ale měli mít během půl minuty až minuty hotovo.

Zpět